CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday, January 31, 2009

DIET CARA ISLAM

Jangan makan SUSU + DAGING
Jangan makan DAGING + IKAN
Jangan makan IKAN + SUSU
Jangan makan AYAM + SUSU
Jangan makan IKAN + TELUR
Jangan makan IKAN + DAUN SALAD
Jangan makan SUSU + makan BUAH +
:- KOKTEL
#JANGAN MAKAN BUAH SELEPAS MAKAN NASI ,SEBALIKNYA MAKAN BUAH TERLEBIHDAHULU, BARU MAKAN NASI.
# TIDUR 1 JAM SELEPAS MAKAN TENGAHARI.
# JANGAN SESEKALI TINGGAL MAKAN MALAM .SESIAPA YG TINGGAL MAKAN MALAMDIA AKAN DIMAKAN USIA DAN KOLESTEROL DALAM BADAN AKAN BERGANDA.

Dalam kitab juga ada melarang kita makan makanan darat bercampur dengan makanan laut.Nabi pernah menegah kita makan ikan bersama susu. di kuatiri akan cepat mendapat penyakit.Ini terbukti oleh saintis yang menjumpai dimana dalam badan ayammengandungi ion+ manakala dalam ikan mengandungi ion-, jika dalam suapan ayam ion+ bercampur dengan ikan maka terjadi tidakkan balas biokimia yang terhasil yangboleh merosakkan usus kita.# Mandi Pagi sebelum subuh @ sekurang kurangnya sejam sebelum matahari naik.Air sejuk yang meresap kedalam badan boleh mengurangkan lemak mengumpul. Kita boleh saksikan orang mengamal mandi pagi kebanyakan badan tak gemuk.Rasulullah mengamalkan# minum segelas air sejuk (bukan air ais)setiap pagi.Mujarabnya Insayallah jauh dari penyakit (susah nak kena sakit).
# Waktu sembahyang subuh disunatkan kita bertafakur(sujud sekurang-kurangnya seminit selepas membaca doa).Ia boleh mengelak dari sakitpening atau migrin. Ini terbukti oleh para saintis yang membuat kajiankenapa dalam sehari perlu kita sujud. Ahli-ahli sains telah menemuibeberapa milimeter ruang udara dalam saluran darah di kepala yg tidak dipenuhi darah.Dengan bersujud maka darah akan mengalir ke ruang berkenaan.Nabi juga mengajar kita# makan dengan tangan dan bila habis hendaklah menjilat jari.Begitu juga ahli saintis telah menjumpa bahawaEnzyme banyak terkandung di celah jari jari, iaitu 10 kali ganda terdapat dalam air liur.(enzyme:alat percerna makanan, tanpanya makanan tidak hadam)Sama2lah kita mengamalkannya.......WallahuA'lam

0 comments: